Agility avslutning

Jaha ja...så har jag och Jig-Saw klarat av ännu en kurs på hundklubben. Ikväll hade vi avslutning på nybörjar kursen i agility. Hade lite tävlingar, men resultatet behöver vi ju inte disskutera, lilla herrn var ganska så okoncentrerad ikväll... Men kul har vi haft! Varje tisdag i tio veckors tid har vi träffats på kulbben och tränat och tränat, skrattat, busat och snackat hund.

Och vad mycket vi lärt oss! Från att ha en busig liten Russel blandis så har jag fått en samarbetsvillig och (oftast) koncentrerad Russel blandis! Han flyger över hindren, dundrar genom tunnlarna och rusar över blanshindren! Matte har svårt att hinna med! Visst, någon tävlingsform är det inte tal om! Men utvecklats har vi gjort!

Och inte bara vi! Emma har nästan fått både mej och Jennie att börjar gråta v glädje vid flera tillfällen! Denna underbara Golden-tjeja som skakade så fort hon fick en tass på balansen springer nu över med viftande svans och ser så lycklig ut! Och Snobben som inte vågade gå genom tunnlarna springer nu igenom som en virvelvind! Ja, jag kan rabbla hur länge som helst! Alla har blivit så otroligt duktiga!

Ingen trodde väl att vi nu, vid kursens slut skulle ta oss igenom banor! Visserligen inte långa banor, men ändå! OCh snabbt går det, och kul har vi! Längtar så till våren då vi drar igång igen, med fortsättningskursen! OCh jag hoppas verkligen att det blir en samträning i ridhuset nu i vinter! För det här är det bästa jag och Jig-Saw vet!

Jakt, vad ska det vara bra för??

Ni som känner mej vet vad detta inlägg kommer att handla om! Jakt säsongen är i full gång, och vad anser jag om detta?? Så himmlans tråkigt!!!!

Varenda helg ska det packas, ringas runt till familj och vänner, packas lite till, tjatas, bråkas lite, disskuteras och sen ska man ut med alla väskor och påsar till bilen, hunden skall få plats, och eventuellt ska man in med två människor och två hundar till i baksätet, sen ska man åka ut till stugan på krokiga vägar. Och när man väl är framme ska man packa ut allt ur bilen, få in allt i stugan, få igång elen så kylskåpet funkar, få in all mat i kylskåpet och försöka få lite eld i kaminen så man slipper frysa ihjäl på natten. Sen är det bara att ta fram en bom och spendera hela helgen i sängen...låter det kul?? Welcome to my life!

Såhär har vi det istort sett varenda helg hela året...och allra värst är det på hösten när jakten drar igång...men nu har jag gjort revolt! Jag stannar hemma istället! Men vad gör jag då hemma? Jo, jag sitter vid datorn, ser på tv eller läser...hmm...frågan är vad som egentligen är bäst. Att sitta själv här hemma, eller sitta själv på dagen i stugan?! Ingen aning faktiskt...det är som att välja mellan pest eller kolera!

Okej, nu kanske du tror att jag är världens jaktmotståndare, men så är faktiskt inte fallet! Jag äter hellre viltkött än kött som jag går och köper i affären. Varför? Jo, men tänk efter! Vad är snällast egentligen? Att döda ett djur som levt hela sitt liv vilt, gjort precis som det vill, och inte har en aning om vad som händer förrens det plötsligt ligger dött? Eller att döda ett djur som är uppväxt i fångenskap, som har gått hela sitt liv i en skitig lagård, färdats i en lastbil i kanske hundra mil, blivit stressat, varit rädd, och sedan blir skjutet på ett slakteri när det är som allra mest rädd? Jag vet vad mitt val är där!

Problemet är bara att jag har hamnat i en familj med jaktgalningar! Det finns faktiskt annat göra på helgerna med! Kan det inte räcka med att jaga varannan helg åtminstånde! Måste det jagas VARJE helg???? Det är där mitt problem ligger...

Wow, jag bloggar!

Japp! Det är sant, jag har skaffat blogg! Tönt varning or what?? Men ganska kul iaf! Här tänkte jag försöka dela med mej av mina tankar och funderingar om vad som händer i och omkring mitt liv...får väl se hur det går! Men här kommer en början iaf!

Det största och viktigaste just nu:
Jag har skaffat JOBB!! Det är sant! Jag har äntligen fått tummen ur arslet och skaffat mej ett jobb nu! En 40% tjänst som personlig assistent till en ung kille. Känns riktigt bra! Kommer nog att bli riktigt skoj!

Lilla Rasmus dog igår...mitt lilla vit/bruna virvel marsvin somnade igår för sista gången...riktigt jobbigt var det. Han begravdes i svärmors trädgård, inte ens en meter från hans älskade kompis Kimmen. Nu springer de två runt tillsammans i marsvinshimmlen och kan mumsa gräs hela dagen lång! R.I.P my loved!

Nu är det höstlov! Skönt skönt skönt! Ska jobba på torsdag och sedan hela helgen...men mycket ledigt ändå! Och jobbar man mycket så blir det mycket pengar, och pengar är trevligt!

Nåja...nu har jag tjötat klart för ikväll! Hunden ynkar och vill gå ut å kissa...så det är bara att dra på sig jackan...

Puss på er därute!
Love ya!

RSS 2.0